Reakce na nabízenou levnější elektřinu

V návaznosti na billboard pana Ing. Petra Digrina, Ph.D., který visí v Mníšku pod Brdy, kde nám pan Ing. Digrin slibuje: „NABÍDNEME VÁM LEVNĚJŠÍ ELEKTŘINU“, ptám se sama sebe jak nám to pan Ing. Digrin chce splnit? Asi nám domů půjčí křečky v kolečku, co nám elektřinu budou vyrábět. Malý dům do 100 m2 – stačí 60 křečků a 30 koleček, střední dům do 180 m2 – zřejmě 150 křečků a dál bych mohla psát o počtech křečků v kolečkách, až bych se ukřečkovala.

Ale teď ve vážnějším duchu.

Všude se píše, že až od října by vláda měla vyplatit první peníze v rámci úsporného energetického tarifu určeného na kompenzaci stále dražších energií. Má se týkat elektřiny a plynu. Příspěvek formou STÁTEM (NIKOLIV OBCÍ) dotovaných slev by ale měli dostat i ti, kdo byt vytápějí dálkovým topením či domovními kotelnami.

Tak jak to pan Ing. Digrin chce zařídit, když pomoc se dostává od STÁTU. Dotace na ZELENOU ÚSPORÁM a KOTLÍKOVÉ DOTACE se žádají příslušná ministerstva (žádají si občané sami), leda že by jim pan Ing. Digrín přislíbil pomoc s vyplněním povinných papírů na dotace, a že jich není málo.

Zdenka Čermáková Troníčková, Mníšečtí patrioti

Příspěvek byl publikován v rubrice Blog. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *